Pre-Peace and Love

Japp, nu bär det snart av till festival. Jag skäms över att erkänna  att jag har aldrig varit på festival, ingen som har varat i flera dagar. Så jag är rätt "pumped" så att säga. Packningen sker i morgon, jag packar alltid i sista minut. Chips och läsk har vi i mängder och nudlar. Gott humör och falsk sång likså. Kommer bli hur kul som helst. Så jag förväntar mig en sjukt bra helg. Nästa år tänker jag satsa på Glastonbury, festibalernas festival.

Men de är en hel del bra band som kommer till Peace and Love. Jag ser framemot Kleerup, Suzanne Vega, Jason Mraz, Bille the vision and the Dancers. Sex Pistols, Adam Tensta, Manu Chao och HÅKAN!!!!!!!!!!!!

so long suckers...

Jason Mraz- I'm yours


Jag spår mig själv icke en sån ljus framtid...

Ny studie: De har sämre ekonomi än män

Ensamstående män klarar sig betydligt bättre ekonomiskt än singelkvinnor.
De har haft dubbelt så hög standardutveckling under åren 1995–2006.
Det visar en ny studie från LO som presenteras på Dagens Nyheters debattsida av LO:s chef-ekonom Dan Andersson.
LO har på uppdrag av Mona Sahlin studerat utvecklingen av inkomstfördelningen i Sverige under perioden.
Enligt utredaren Dan Andersson håller Sverige på att bli ett fattigsamhälle där särskilt unga och kvinnor har det ekonomiskt svårt. Däremot är det en felaktig bild att det allmänt går sämre för ungdomar med rötter utomlands.(TT)

Grattis välfärdssamhället Sverige, verkligen bra jobbat. Ser lovande ut...





18/6 lämnade mig med ett mörkt hjärta...

Jag skriver nu ett inlägg med ett mycket mörkt och tungt hjärta. Inte för att Sverige åkte ur EM, det var ingen vidare chock egentligen. men idag så togs ett beslut i Sveriges riksdag, ett beslut som mer en någonsin kommer påverka Sveriges demokratiska framtid, glöm IB-affären.

FRA-lagen gick igenom. (för er som inte vet är Fra, sveriges signalspaningsorganisation)

Lagen innebär att all kommunikation som går över Sverige gränser kommer övervakas. Eftersom majortiteten av all kommunikation går över gränsen, så övervakas alla. Övervakningen kommer ske genom ett "automatiskt sökorstenkik", vilket gör att vem som helst,när som helst kan bli granskad. Och det kanske bara är jag, men när Säpo ställer sig mot en lag gällande avlyssningen, så måste det ju vara något fel med lagen...eller?

SÄPO: s remiss svar:

“Även om verksamheten benämns signalspaning är det viktigt att understryka att resultatet är detsamma som när polisen verkställer hemlig teleavlyssning, dvs. det allmänna får del av sådan kommunikation mellan personer som annars är skyddad mot avlyssning. Det är således fråga om en massiv telefonavlyssning och förslaget innebär en kränkning av enskilds integritet som vida överstiger den kränkning som förslagen om buggning och preventiva tvångsmedel sammantaget innebär."

Det som är mest suddigt med lagen är definitionen av yttre hot. Vad innebär det att lagens ka skydda mot yttre hot. Från vem, från terrorister, utomjordingar, danskar och norrmän...

Jaja, jag blir orolig när vi så lätt kan rubba dem demokratiska idealen jag trodde vi hade här. Nu sätter jag mitt hopp till en ny regering om två år.

För att läsa på:

Stoppa FRA-Lagen

Riksdagen röstade igenom FRA-lag

Florence and tha machine

Äntligen så kommer Florence and the Machine ut med deras första singel. Bandet består av Florence Welch och the machine refererar till vem som helst som spelar ett instrument just då...mer eller mindre. Lite fakta:
  • Hon ligger på skivbolaget IAMSOUND eller Moshi Mochsi (har inte riktigt fattat eftersom hon står med på båda)
  • Hon beskriver sin musiken som “She makes the kind of music Lily (Allen) or Kate (Nash) would make if they'd grown up locked in a cage full of snakes in the basement of a Louisiana funeral home”.
  • Hon gav ut sin debut på 500 kassettband.
Jag har visserligen hört denna låt x antal gånger tidigare men jag älskar den. Jag hoppas starkt på henne...väldigt intressant artist. Inte blir hon sämre av att samarbeta med Kid Harpoon, lyssna in deras version av Bruce Springsteens's- I'm Going down.

Men här är hennes första singel "Kiss with a fist", som likt många andra av hennes låtar handlar om våld.


Sluta tänk!

Jag har tänkt väldigt mycket den senaste veckan, för mycket egentligen. så mycket att jag börjar bli rädd för att vara ensam med mina tankar eftersom jag inte vet vad som jag tänker härnäst. Jag börjar konstant ifrågasätta allt jag tänker, det blir liksom en ond cirkel av tankar och ifrågasättande av tankar så jag tror att jag håller på att bli galen. Dem ligger och liksom slår hål på mig innefrån, på allt jag någonsin trott på och det enda jag kan komma fram till är ännu flera frågor som kräver sina svar. Det tystnar aldrig...så då gör jag det enda som jag vet stillar tankarna;

1) Köper mig anteckningsblock att ha med mig överallt. Ibland är ju tankarna inte helt och hållet värdelösa och förtjänas att skrivas ner. Men mestadels för att jag ska slippa tänka dem igen.

2) Gå till biblioteket, enda stället i världen där jag kan slappna av helt och hållet. Så mycket att lära sig och så mycket att upptäcka på en minimal yta, det gör att tankarna kan fokusera på annat. Där kan jag vara lugn och bara sitta och bläddra i nån bok eller titta ut genom ett fönster. Biblioteket är min viloplats. Idag kom jag  hem med två läroböcker i spanska, en bok om hur man spelar gitarr, en bok om hur man spelar munspel och en film.

3) gå ut och gå, långa sträckor i timmar. Gärna med musiken högt i hörlurarna så jag liksom dränker tankarna i melodislingor och gatukorsningar.

4) Leta efter ny/gammal musik på nätet, i mammas och pappas skivsamling, på biblan i tidningar...altt för att släcka något inom mig som aldrig är nöjd. T.ex har jag precis upptäckt McCarthy, indieband som formades på 80-talet, och skriver politisk pop. Se där.

ja men nu ska jag nog fortsätta läsa "lady Chatterley's älskare" en tag.


Sommarmusik

Vad jag kommer lyssna på i sommar:

Jason mraz- I'm yours (jag vet att den är egentligen är förra sommaren, men mer sommar än denna låt blir det inte för mig just nu)

Håkan Hellström- Inte skyldig nån nått längre
(älskar den, känns som håkan har bjudit in alla kompisar för att bara sitta och jamma tillsammans. Samtidigt känns texten passande för mitt nystartade liv utan skolan)

The Fratellis- For the Girl (lyssna, de är från skotland+ de är bröder. kom ut med deras debut album förra året. Inte minst för att jag kan sjunga med; lalalalalalalalala...)



The Beatles- hela "the white album" med revolution 1 på repeat. (varför... därför)

Someone still loves you Boris Y(J)elstin- I think I wanna die (känslor..)

Tracy Chapman - Baby Can I hold You
(Vackert och sårbart. Tracy Chapman, jag älskar dig)

Hmmm...just nu iallafall så ska jag sätta på Here, Today av Paul McCartney och gråta en skvätt över John.







All you need is love...

Jag läste nu på bussen, lite vad andra människor hade skrivit om John Lennon, Det var rätt jobbigt att sitta och läsa om honom och det han har betytt för världen på bussen,tillslut gick jag av , dock med en klump i halsen och röda ögon + tre matpåsar.

Men detta inlägget ska inte handla om John Lennon, dock något som jag förknippar med John Lennon och det är kärlek.
Jag vill inte försöka förklara och genom det förnedra kärlek och dess olika former. Den enda relationen jag har till kärlek är en önskan om att en dag få uppleva äkta sådan. Då menar jag inte kärlek som vi ser på TV eller i filmerna. Inte en kärlek som bara har vackra fraser och drömmande ögon utan en verklig kärlek. Som finns vänner, älskare, föräldrar och barn...

Jag tror på den kärleken som bara några få människor kan uppnå. Den när en kärlek för någon annan betyder allt. Början slutet och allt mitt emellan. En djup och bottenlös respekt för en annan människa. En respekt för allt personen är och allt den gör trots att man inte alltid håller med. En kärlek som finns där trots bråk, hårda ord och tårar. Som Erik sa; "man väljer att älska någon." Det är ett medvetet val man gör, kärlek inte något som händer eller som bara sker, det är något som man varje dag väljer att kämpa för. Varje dag väljer man den personen framför det andra, framför sig sälv. För inom äkta kärlek finns inget jag. Kärlek för mig ska vara bottenlös, oändlig och villkorslös. Att älska någon är inte bara något man säger, för mig är det ett löfte, att finnas där och inte ge upp då det blir svårt.

Kärlek är en känsla man vet finns där utan att ens förstå varför. Vissa säger att kärlek måste göra ont för att vara sann. Vissa säger tvärtemot. Jag säger ingenting, det är inte min uppgift att säga. Jag har bara min syn på kärlek. Min önskan att all kärlek vore. Men jag vet inte om alla människor kan tillåta sig älska så innerligt. Jag tror inte jag kan tillåta mig det. För i slut ändan, när jag ligger i sängen och bönar och ber tankarna att vara tysta så jag kan få lugn och ro, så vet jag hur mycket kärlek kan såra och hur mycket det redan har sårat. Att älska kräver ett oerhört mod.

Jag tror jag ska sluta nu, jag förstår inte ens vad jag själv skriver. Kanske inte borde lyssna på beatles eller john lennon längre. Det slutar alltid så här.

"All you need is love"- skriven av John Lennon med hjälp av Paul McCartney (lennon/McCartney) det bästa samarbetet inom musiken någonsin. Lyssna mina vänner, det är vad jag kommer göra. (PS kolla efter Mick Jagger)


Japp

Livet, plötsligt slår det en i ansiktet. Fan, nu måste jag ta itu med allt det där som jag har undvikit nu sedan evigheter. Eller inte...nja jag kan jag alltid göra ett ärligt försök med att ta itu med det mesta. Men få inge förhoppningar. Runt 25 års åldern kanske jag vågar på riktigt.

ja, the girls åker till Frankrike på söndag. Kommer sakna dem... men de kommer ha det roligt. Och för allas trevnad tror jag att det är rätt bra att jag stannar hemma.

EM är igång, och jag har en svag punkt för fotboll. jag erkänner. Och nej det är lite på grund av de vältränade männen/pojkarna, utan det är något med fansen, med småbarns papporna med sju extra magar som sitter och gapar. De fulla killarna i 20-års åldern som ska visa upp sina tricks på gatan senare. Två år sedan stod jag på federation square kl fyra på morgonen mitt i Melbourne och dansade sedan upp längs swanston street skrikandes " get your tits out for the boys" (vilket jag slutade direkt med när jag insåg vad det var jag skrek) och hoppade sedan runt som en boll till "lets go fucking mental". Ozzies som inte ens bryr sig om fotboll. Människorna klättrade upp på spårvagnar och bilar. Jag älskar mästerskap. Så lördag, ska vi ha grabbkväll, halsa öl och skrika saker som "öhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!".

återupplevning av kvällen i Melbourne. Australien vs Kroatien (Tur att det inte är så många som bor runt Fed square...det var runt sex tiden på morgonen) Det här var innan det spåra ut och de började hoppa på bilar och skricka från spårvagnar.


RSS 2.0