Helgen och måndagen

Ja så har ännu en vecka passerat mig förbi. Ännu klämtar klockan för mig, vem trodde det!

jag har beatles on my mind, hela tiden. Jag äter, dricker och andas beatles. All my loving i will send to them!
Andledningen till detta var dock en intressant film jag såg i fredags, men några av mina gals. Across the universe, faktiskt helt underbar. Jag till allas stora sorg sjöng med i varenda sång, sedan fortsatte min Beatles helg med Beatles kväll på haket. Förfest hemma hos mig, gick kanske aningen för vilt till för bara vara förfest men ibland så händer det...

Men det var en rolig kväll, inte lika roligt att vakna söndag morgon för att jobba i sju timmar, men OB tänker jag, tänk på OB! men det var ok, jag gick runti någon slags zombie fas, trodde jag skulle mörda en del kunder. DET ÄR INTE MITT FEL ATT MÅ GOTT KORVEN INTE GÅR IN MED RABATT!!!!! DET SKADAR VÄL INTE ATT VARA TREVLIG IALLAFALL!

Men jag vaknade i morse med tröttheten hängades efter mig, jag kom inte ur sängen. Så jag tänkte, äh Martina du förtjänar en sovmorgon och en day off (vilken jag spenderade pluggandes). Mitt under min engelska research så ringer Gudrun, hon är min mormors bridgepartner och frågar om min mormor mår bra. Ja svarar jag lite förvirrat.
Ja det var tur säger Gudrun. Jag hörde att hon hade brytit benet, hennes dotter ringde från sjukhuset och sa att hon inte kunde spela bridge idag.

Jag var i chock stillestånd, min stackars mormor. Jag sa att jag skulle kolla upp det, och ringde runt som en irrande tasha i en kvart innan jag fick tag på mamma, min pappa och fick några svar. Hon hade inte brytit benet, hon hade bara svimmat vid busshållplatsen. Men det var en fruktansvärd kvart.

Sedan har jag bestämt hur min balklänning ska se ut, men det får ni se sedan när jag har sutt den. Och just det jag. jag och Mandis ska flytta till London!

Peace out my love

Hjälp, någon stoppa tjuven!

Jag har blivit bestulen, punkt. Det blir mer och mer uppenbart ju längre min tid här på jorden förflytter.
Jag blev bestulen som spädbarn, kanske redan i magen. Inte på något man direkt kan ta på, men någon har snott mina gener som skapar en harmonisk frisk kropp och ersatt dem med gener som är inriktad på att skada och förstöra. GE TILLBAKA DEM!

Sanningen är ju att många har ändå haft det betydligt värre än jag, jag lider med alla cancersjuka och aids drabbade. Men jag är jävligt trött efter att ha spenderat  x antal timmar på sjukhus för: njurvägsinflammation x3, borrelia (som varade i ca 2 år) oändligt antal skador små skador som  ramlat på vassa stenar och nästan skärt av lilltån, ramlat med cyckeln och fått styret i magen etc. Allt detta plus mina konstanta stukningar av min vänster for är fått mig att förbanna mina gener och håller just på att leta efter en häxa eller magiker som kan trolla bort dem på eniro.se.

Det som har utlöäst mitt totalla sammanbrott i frågan är min senaste skada från sportlovsveckan. Min kära vänster fot. jag gick till skolsyster idag, jag får nu käka överdrivet mycket ipren och sedan kanske röntga foten (antagligen den 100 gågen jag blir röntgad isåfall), men ingen dans och ingen tennis. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

Men jag är rätt övertygad att allt kommer blir bra och jag kommer en dag dansa som en gud!

men jag måste bara påpeka att det händer extremt mycket historiska händelser i världen nu, Kosovo självständighet och idag Fidel Castros avgång. Undrar vad som kommer hända i världen?

peace out my lovers!

Hemma igen

japp, då var jag hemma igen. Home sweet home. Brevlådan var överfull och kylskåpet stank av gammal grädde och mjölk. Härligt.

Det första jag gjorde vara att ringa Matilda och prata om denna underbara vecka (sportlov) i ett desperat försök att även skjuta upp tankarna att gå tillbaka till den platsen ondska födds och frodas... skolan!

veckan har jag lyckas bra med detta, trots brottning med matte och sett oändligt antal filmer om andra världskriget, har mina tankar kretsat snowboarding, förnekelse av hur otroligt dum jag ser ut i hjälm och hur jag ska slå mitt personbästa på guitar hero. 117000 e mitt rekord!

Min underbara vecka avbröts dock av skadan jag lyckades åstadkomma på min stackars vänster fot. Det var inte vackert! jag ska berätta hur detta gick till, trots att jag i och med det har ingen som helst stolthet kvar i min kropp. Jo, jag och mina två söta kusiner Jens och Anton provade snowparken (hoppade hopp och åkte genom igloos, tyvärr var det inte där jag skadade mig). Jag hade just hoppat från ett relativt lågt men isigt hopp (ja jag ramlade en sek efter jag landade) och skulle bara liksom hoppa ner från en kant till huvudbacken. Av någon helt  övernaturlig kraft/andledning landade jag helt galet och i min landning vred sig vänster foten ett halvt varv (vilket borde vara omöjlig då den ska vara fast i snowboardskorna) och stukningen var tyvärr ett faktum. jag visste inte då att jag inte skulle kunan gå på fyra dagar och att dessutom min fot skulle kunna göra ett fantastiskt rytmiskt klick ljud då jag rör den i sidled eller upp och ner.

Så från onsdag och framåt har jag spelat ännu mer guitarhero och varit en duktig studerande (till min stora sorg). men nu är jag hemma igen och hoppas på någon sorts mat.  Helst onyttig, pappas och min förberedande för beach 2008 börjar imorgon!

Peace out!

Burkina Faso

Detta är det mest intressanta jag har hittat om Burkina Faso:

Elvis lives! (On Burkina Faso postage stamps)

University of Michigan economist Joel Slemrod knows how to come up with the kind of headline that catches How the World Works' eye: "Why Is Elvis on Burkina Faso Postage Stamps? Cross-National Evidence on the Commercialization of State Sovereignty." His lead paragraph offers up a delicious slice of cultural/economic globalized miscegenation.

One stamp dealer's advertisement listed for sale stamps picturing Elvis Presley issued by Burkina Faso, Chad stamps depicting Marilyn Monroe, Chechnya stamps picturing Groucho Marx, Grenada Grenadines stamps showing Bob (Elliot) and Ray (Goulding), Mongolia stamps with the Three Stooges and the X-Men, and Montserrat stamps with Jerry Garcia. Most of these stamps never reach the issuing country's shores, and are designed, produced, and marketed by a foreign agency to stamp collectors around the world.


Fettisdagen!

Ja ordet passar speciellt bra eftersom jag känner mig som en riktigt onyttig liten fettis idag. Inte nog med att jag bara har ätit hur mycket som helst jag ska dessutom trycka i mig minst en semla idag. Ibland är de gött att leva.

så vad har jag annars gjort idag, inte mycket. Gjort ett matteprov, men det glömmer vi av tycker jag för det gick rakt åt pipsvängen, so to speak. Jag har bestämt mig att försöka ha en positiv approche till livet, dock gör Paul och Anders det jävligt svårt! Annars försökt plugga Sudan men det slutar bara med att jag sitter och ifrågasätter varje fråga (vad är det för poäng med det?)

Istället har jag roat mig med att kolla på youtube (någon förvånad? nej tänkte det) Det jag har kommit fram till i mitt sökande efter entertainment är: JAG VILL KUNNA DANSA SÅ HÄR:


Hilty och Bosch; bajs så kommer jag aldrig kunna göra. Jag skulle få hjärnskakning och minnesförlust innan jag lärde mig det.

Nä jag ska äta semlor till jag ser ut så här:


Dylan Moran

gör som han säger: STAY AWAY FROM YOUR POTENTIAL!

Hallå är det någon där...

Nu sitter jag hemma i mörkret efter ett tappert försök att plugga matte så hamna jag framför datorn. Som alltid. jag är just nu i stadiet att jag har så mycket att göra att jag blir helt passiv och istället ör ingenting. I några försök att få tag i någon att prata om detta så jag kan ta mig över detta hinder i min utbildning gav jag upp till datorn kall om youtube och facebook.  Alltså jag är helt ensam i min kamp mot derivatan och dess funktioner. Ingen verkar finnas där för att lätta min börd.

Idag förutom att mitt försök till att plugga i morse har vissat sig vara en helt onödig transportsträcka, jag har gjort inget vettigt eller kreativt förutom att köpa naturgodis i väntan på föreläsning om konflikten i södra Sudan. Jippi, det som oroar mig är att det jag finne rmest frustrerande med Sudan är inte de miljoner människor som lider utan att jag måste genomlida genomgång efter genomgång om dem. Sen när blev jag så fruktansvärt osympatisk? Nä det får blir bättring, mer solidaritet Martina, otacksama djävel!

Men jag har iallafall Dylan Moran, som genast får mig att må bättre och skratta åt min otacksamhet och passivitet. !
_150828_dylan_moran_looking_quizzical_150_(07-08-98)_scan.jpg
STAY AWAY FROM YOUR POTENTIAL

Bitterhet och Politik (kan det inte sluta blåsa och regna!)

så det var ett tag sen, känns lite som om jag har alldeles för mycket att skriva att det blir att jag inte skriver alls.

ja iallafall kom jag hem från Mexico för två veckor sen, en rejäl förkylning och x antal prov senare förbannar jag detta land där det har regnat ett år i sträck. Vems brillianta idé var det att bosätta sig i ett land där det är; mörkt, kallt, blöt och blåsigt 2/3 av året. Eftersom tydligen vandrade den första befolkningen från norra indien (!) tycker jag det är ännu mer obegripligt. Jag skulle då aldrig ge upp indisk mat för surströmming. Jag vill tillbaka till det här:

image5

Okej jag måste bara kommentera det amerikanska valet så här precis innan supertisdagen. Hela världen följer det spänt, majoriteten tror jag ber till gud att en republikan inte vinner men det är USA vi pratar om. det jag är mestadels rädd för att verken Hilary Clinton eller Obama kommer att kunna vinna. Det finns en stor del i USA som antagligen inte skulle rösta på en kandidat som representerar in minoritet. Själv så anser jag att hela världen borde rösta om USA: s president. Vill dem leka världspolis så fan måste världen vara med.

En annan sak som jag har insett att jag börjar tröttna på är mer och mer är politiken. Jag älskar diskutera politik, jag kan gpöra det i oändlighet. men ju mer och mer man läser blir det uppenbart att politiker, människor, företag inte bryr sig egentligen om varandra. Allt handlar om sig själv och pengar, att inte hamna i obekväma situationer och få så mycket makt. Jag undrar om livet någonsin inte har handlat om Makt och pengar genom historien?
Nää jag får sluta nu, blir lite bitter och den trevliga sudan konflikten väntar på mig!

Tips: Kolla in Achemd the dead terrorist och the talking moose på youtube!

Peace Out!

RSS 2.0