Oh no! Oh my!

jag har nämt dem förut, men det är så att jag inte kan sluta lyssna på deras sång "the party punch" den är så underbar. I love the sångare, jag har defenitivt en förkärlek för sångare med härlig känslosam, (ibland bräcklig) röst, Håkan någon?Och sedan killen med det lockiga håret som spelar gitarr, han ser så skön ut, han står lixom och vaggar/gungar fram och tillbaka under hela låten. Och trummisen asällen sett en sådan headbangande trummis. Sedan faktumet är dem använder ett melodica. Do I need to say more so here it is:



Jo förresten måste jag bara visa en bild på min ideal kille, det var kärlek vid första ögonkastet då jag såg honom 2000. Så ja jag ska berätta nån gång vem han är om ni inte vet det.

image26

martina pussas och kramas

Jag är arg!

Ja, nu kände jag att det inte går att hålla inne länge. Den nya regeringen är =)?()=&()%/(#¤#¤&/%&%/()() för att säga det milt. Jag orkar inte mer dem. Det finns inget (nästintill, man kan säkert hitta något fint om man letar) som de yhar genomfört som är positivt. Först har vi en stadsminister som knappt syns om han inte hälsar på Kinas ledare i t-shirt och jeans. En utbildningsminister som är en gammal militär (skolan är inte militären) och har nog inte satt sin for i en skola på 300 år, en finansminister som inte klara matten men den läste han upp. Men vänta borde då inte regeringen vara positivt inställd till att komplettera och läsa upp kurser efter gymnasiet. men nej, det är dem inte. Om du inte presterar under gymnasiet och behöver komplettera så hamnar du i en speciell kvot. Där det finns mindre platser. Så alla ni som går i ettan och neråt, prestera, prestera, prestera! som om gymnasiet inte var jobbigt nog utan att behöva känna att ens framtid är helt beroende av de val du gör när du är 15. Too bad.
Mer info om de nya reglerna hittar du här

Sen kan jag börja tjata om a-kassan. Ja detta är en ännu känsligare fråga. Men först vill jag bara göra en sak klart, jag tycker om konst i alla dess former. Okej så ja.
Dem nya a-kassa reglerna gäller att man kan vara deltidsarbetslös i 75 dagar. Annars ska man vara heltids arbetslös. Okej, problemet är att det finns yrken där fastanställning är sällsynt och kan vara svårt att få. Och då syftar jag främst på de som jobbar med kultur. Jag har fått uppleva den svåra världen inom teater. Det är ytterst få som är fast anställda. En vecka kanske man jobbar där sen kan det gå någon vecka tills man får ett nytt jobb, osv. De 75 dagarna som man kan vara deltidsanställd går åt rätt fort. Så många som jobbar inom kultur skulle då tjäna på att vara arbetslösa istället för att dem då får a-kassa. Kanske ska tilläggas för dem som inte helt förstår, de som jobbar inom kultur har ofta väldigt låg lön. Alla är inte kändisar som får miljon belopps löner för en film. Det kommer bli ett problem för kulturlivet, vilket är bland det viktigaste som finns.


Danmark nästa!

ja så var det iväg till Danmark för att fira kusen Jens. Han ska konfirmera sig och om man inte vet det så är konfirmationen ENORM i Danmark. När min andra kusin Steen (som btw inte kommer på min student för han ska segla jorden runt, Steen du ska dööööööööööööööööö. jag gick på din konfirmation) konfimera sig så fick han en speedboat, och hur mycker pengar som helst. Alltså det är helt otroligt hur mycket de får. Till och med jag kanske skulle överväga att...eller nej. Det tror jag inte, tyvärr kan jag inte ljuga inför människor med en vit krage under en svart skjorta. Kan inte, vet inte varför måste vara nått kulturellt betingat.

Jag hade varit mer uppladdat om det inte hade varit så att jag går dubbelvikt medstadels av tiden för att jag har ont i magen, eller inte vågar gå för långt hemmifrån ifall jag skulle svimma och slå i huvudet. Jag vill inte hittas om fyra år som ett skelett i en skogsdunge pga yrsel som gör att det svartnar framför ögonen hela tiden. Jaja jag får väl spendera helgen med Anton och kolla på High School Musical 2 eller sjunga med i High School Musical Singstar. Japp det kommer bli en höjdare, faktiskt jag har en pinsam förkärlek för High School Musical. Jag har dessutom en lång shopping lista på alkohol att ta med mig hem. Trevligt värre. Har inte blivit så mycket festande på det senaste, har inte haft tid. Men det får det bli ändring, efter vecka 19.

Det ska iallafall bli roligt, jag älskar mina kusiner. de är helt underbara och jag ska nog anfalla Anton och pussa och krama skiten ur honom. Haha, det är min rätt som 18-årig tredje äldsta kusin att pussa min supersöta yngsta 10-åriga kusin (fortfarande typ fyra för mig) när jag vill. jag vill ju inte pussa Steen, det skulle bara bli konstigt, vi är ju lika gamla. Och Jens är väl för stor nu med, jävlar vad dem växer. Så Anton lotten hamnar på dig! Though luck pal.

För att avsluta detta inlägg så Anton favorit sång från High School Musical 2.



sluta snurra

det är inte roligt, jag kan knappt fokusera på någonting, det går bara runt och runt och runt. Bajs och skit alltså! Det är lite som "Snurra du min värld" av ted Gärdestad. Förutom att jag har absolut inget behov att min värld ska snurra eller svartna framför ögonen på mig var tionde minut. Sluta opp säger jag!

Florence and the machine

Florence and the machine. Hon är från England, jag personligen tycker hon är fantastisk. Hon låter som en blandning av Regina Spector och Kate Nash plus någontill som jag inte riktigt har kommit på en. Enjoy


jag grät...

okej jag grät när jag såg detta klippet. fan ta mobbare, jag hoppas att ni får ett bra liv och att ni någongång inser hur många liv ni har förstört. Men det kanske är nödvändigt, många vackra saker har kommit från utanförskap.



töntigt!

Japp, jag är en tönt. jag menar du inte en sådan tönt som är egentligen en cool tönt a la Steh Cohen i OC. Nej jag är en tönt på ett helt annat sätt och betydligt mindre smickrande sätt. Jag tänker här och med lista alla olika saker som gör mig töntig:
  1. Jag måste av någon konstig andledning göra tvärtemot alla andra. Ja, det är töntigt. Hälften av allt jag gör, gör jag inte för att jag vill, utan för någon löjlig tvångstanke om att jag borde göra tvärtemot.
  2. Jag tycker tvärtemot människor pga av att jag tycker dem är jobbiga/löjliga/irriterande/etc...
    Exempel: Jag har svårt för Joel Alme pga av att Carl bla (han som skriver i nöjesguiden) tycker om honom, och jag tycker inte om Carl bla pga av olika andledningar. Och det är enbart därför, eller jag vet inte...
  3. Saker jag tycker om brukar jag leta upp på internet för att se om det anses vara bra, som filmer, musik, kläder etc.  ja väldigt moget Martina! Hur gammal är du egentligen?
  4. Jag är rädd för ormar, ja det är töntigt!
  5. Jag kan inte under några omständigheter hållas ansvarig för mina handlingar eller uttalanden. Jag tappade kontrollen över mig själv när jag föddes.
  6. Det roligaste jag vet är att provecera, men samtidigt hatar jag när människor blir provocerade av mig
  7. Jag snackar sjukt mycket skit (alltså inte skit om någon) utan bara skitsnack. Av det jag säger är väl ca 0.001% värt att lyssna på
Jag kan forsätta i all oändlighet, men jag tänkte nog att det får räcka för i kväll. Jaha så nu vet ni iallafall

John, Paul, Ringo, George och Jag

Jag ska göra det. Det som jag alltid tänkt vara omöjligt. Jag ska förklara min känsla/känslor för Beatles.

Jag var mycket liten när jag först började lyssna på dem. på landet står mamma gamla grammofonspelare och hennes skivsamling, det mesta från sent 60-tal och tidigt 70-tal. Somrarna brukade jag och Therese spendera till att lyssna igenom dem där skivorna. Främst dansade vi bugg till Don Mclean's "american pie" eller satt och njöt till hans "Vincent". Men i den skivsamlingen fanns en skiva som jag lyssnade på om och om igen, jag kan alla låtar utantill. Det var "Abbey Road". Den sista Beatles skivan (eller "Let it be" kom ut sist, men den gjordes innan), den gjordes när Let it Be låg på is för de inte visste vad de skulle göra med den. Det var här min förälskelse började. En ung flicka som satt ute i solen och lyssnade på "maxwell's silverhammer" och drack rosa hemmagjord rabarbersaft.

En gammal kompis, Carolin älskade Beatles långt innan mig, hade fått filmen "Help!" i present. jag vet inte hur många gånger jag såg den (då var det den läskigaste filmen jag någonsin sett) men det var en ytterligare introduktion till det bandet som skulle bli min kärlek. Jag kan faktiskt inte säga exakt när min bottenläsa kärlek började, Beatles har alltid funnits där. Men minne av familjen sitter i bilen och sjunger från hjärtat med till min brors favo Beatles låt "Baby, you can drive my car" eller jag sitter själv och gråter (av någon oförklarlig andledning) till "across the universe".

Med åren har min kärlek bara växt och växt, och Beatles är det bästa jag vet (med Håkan då). För mig är Beatles fyra personer som av gud fått sin gåva. jag broderade "The Beatles" i syslöjden och sydde en väska. Jag stod och grät mig igenom Paul McCartneys konsert 2004, dansat tills jag inte kunnat stå till de tidiga 60-tals hitsen. Min farbror, Paul älskar Beatles lika mycket som jag. Vi brukar sitta och diskutera. Vem som skrev vad i vilken sång, vem som gav upphov till vilket musikstycke, vad Ringo hade för funktion (oumbärlig). Ja jag vet inte hur jag ska förklara mer. Jag kan egentligen bara skriva tre ord som kanske på något sätt förklarar min kärlek för dem: "Jag älskar Beatles!"


Mamma

Mamma såg på mig med rätt uppgiven min och sa att hon hade läst min blogg. jaha tänkte jag. Jag skriver ju inte direkt privata saker. men så nämnde hon inlägget om London och hur arg jag hade varit på henne. "ja då var jag arg" sa jag. Så gick hon till köket och sa medan hon gick "kan du inte skriva ett inlägg om mig när du inte är arg". Så det är det jag ska göra nu.

Min mamma är min bästa vän. Punkt. Jag vet att det låter klyschigt, men det är så det är och det har alltid varit så. Det finna ingen människa jag beundrar mer än min mamma, ingen jag respekterar mer. Hon har alltid uppmuntrat mig till att vara den jag är och har aldrig fått mig känna mig dålig, eller dum (trots att jag genom åren har nog varit världens jobbigaste människa). Mamma har alltid lyssnat på mig och tagit det jag sagt på fullaste allvar, även när jag var 13 år och hormoner flög omkring och alla var dumma och fel, då jag trodde allt ont om alla förutom mig men samtidigt bara om mig. Till och med när hon var utbränd och inte orkade med någon allra minst sig själv så orkade hon ändå med mig.

Min mamma är min partner in crime, vi tänker lika. Vi är lika på många sätt, och även om vi har olika meningar om olika saker så accepterar vi alltid varandra.

Så mamma puss på dig! Jag älskar dig!

By the way, köpt klänningen jag ska ha på studenten (den är vit och blommig)

målbrotten och redigering

Ja kära vänner, min lilla fjorton (fjortis) åriga lillebror har kommit i m¨ålbrotten. Inte bara är detta jätte roligt att driva honom med, antligen kanske han kan komma att växa lite ocksås å folk inte tror han är 10 eller 11 resten av livet. ja min lilla pöjk börjar blir stor. fast jag ser honom visserligen fortfarande som en 5-årig. Vilket kanske märks.

Ja helg, igen. Gud va skönt! Men men tro inte att det blir för mycket roligt denna helgen. Nej nej utan jobb och plugg står på schemat. kanske kan jag smyga in en fika någonstans, men nej projektarbetet hänger över mig som en stort mörkt moln

Folköls väder (inlägg inspirerat av Amanda N)

ja, amanda n du uppfinningsrik flicka. Idag på lunchen kom hon på ett nytt ord; folköls väder! jag har gått runt i veckor nu om hur jag vill sitta på klipperna/parken grilla och dricka folköl i ljusa, ljumma sommarnätter, allt i Pripps blå anda (gärna med tomas ledin i bakgrunden :D)  sedan virra runt i göteborg för att sedan se soluppgången med sömnlösa ögon. Idag så kom Amanda på det perfekta  ordet för det vädret folköls väder, så nästa gång det är vackert vår väder så är det folköls väder. Det är det jag vill ha...

vi två, 17 år...



Från Scandinavium, sista låten...

Du har mitt hjärta i din hand...

Jag var på Håkan igår, jag kan inte beskriva den känlan eller känslorna som kom över mig. År och år av smärta, sorg, glädje, frustation samlande under två timmar av eurofi. Det är allt jag kan säga det var fantastiskt.
Jag har ju i ett tidigare inlägg skrivit ner vad Håkan betyder för mig, så jag tänker inte upprepa mig., eller kanske lite. När jag satt där bland 6200 andra människor när gråten var nära under gårdkvarnar och skit, och hurricane gilbert (speciellt) insåg jag hur mycket Håkans musik har betytt för mig. Jag kan inte förklara det, det är inte ens värt att förklara. Antagligen så satt alla de andra 6200 människorna där inne och kände precis samma sak som jag. Håkan du har våra hjärtan i dina händer, du uttrycker dem känslorna vi inte kan. Och det är det som gö Håkan så speciellt. Vi satt alla och nynna vi två, sjutton år. Det var allsång utan allt det dåliga det var sommar, jag var fri från skolans tyngder och det stressiga. Det var bara jag och Håkan + några tusen till. Det var vackert. För er som inte var där: 



Men nu sitter jag här och lyssnar till Beatles white album, det märkligaste albumet Beatles gjorde, men ändå underbart. En dag ska jag förklara min relation till Beatles om jag någonsin kommer kunna. 
Jag gråter fortfarande när jag tänker på John Lennons död...nää nu får jag sluta innan jag gråter hela natten. Så mycket känslor.  

Mamma vs London

hej Martina här igen.

I natt sov jag över hos mormor, det var väldigt skönt att få gå ocvh lägga sig vid tio, efter lite kortspel och "så ska det låta". Min mormor är helt underbar, vi satt och konstantera att hon är krympt tip centimeter, att hennes syn har blivit bättre antagligen på grund av att hon dricker "gegga" med blåbär varje dag (blåbärssmoothie). Jag blir alltid så glad när jag kommer hem till mormor. Allting blir genast mycket lättare, saker får bara vara, det är inte alls den den liv eller död känslan jag får överallt annars.

idah så gick och mamma lite på stan och köpte ett par jätte fina skor på prickig katt, som just har öppnat sin nya lokal.
Sedan gick på världskulturmuseet och såg utställningen Take action, vilket jag verkligen rekomenderar. Den var jätte bra, överkänslig som jag är (jag undviker att se på nyheterna för jag börjar alltid gråta) var jag nära att börja gråta mitt i lokalen. bör tilläggas att jag har inte gråtit offentligt sedan lågstadiet. Ja, jag blir alltid så berörd av människor som verkligen kämpar för det dem vill och för färändring.

Ja sedan övningskörde jag in, men mamma och jag började bruka om london (igen). Det sårar mig att min mamma är så frukansvärt negativ iställd till london. Hon tycker jag och amanda borde flytta någon annanstans i england. jag har försökt få henne att förstå vad som iallafall lockar mig till london, men hon ger sig inte. mamma bodde själv i London en sommmar för ca 30 år sedan! Hon hade tydligen någon dålig erfarenhet, jag vet inte. Det kan ju ha berott på att hon bodde i en lägenhet där toaletten var gemensam för alla i huset och den inte hade blivit städad sedan 40-talet och att min syssling (hennes gudbarn) flyttade till London för några år sedan och är nu fjupt nere i knarkträsket. Men det är rätt jobbigt att hon verkligen ifrågasätter allt jag säger så fort jag nämner London. Tur att pappa är mycket mer stödjande, han tycker defenitivt att vi ska åka.

Jaja mamma lilla, jagh skiter dina erfarenheter. London Calling!

Plus Håkan I kväll och sedan kanske Rosa Bandet gala på respekt! Ingen andledning att låta mamma mörklägga min dag!

Pussar och kramar

Grattis Amanda 19 år!

ja, idag fyller en av mina vackra Amandor 19, ja hon börjar bli gammal. jag kan se de grå håret växa...
men jag älskar dig ändå...

image20


Jag vill ta tillfället iakt och hoppas att hon fick jätte många fina presenter... du ska få något snart, I promiss, men jag kan liksom inte toppa Fanny's.

Pussar på dig min londonbo!

the number 1

Okej, det är såhär att det finns ett skivbolag därute som har grymt bra smak (det finns nog flera stycken, men jag diggar detta mycket) det heter +1, förutom artister som Kate Nash och the kooks, så har dem mina nya älsklingar The morning benders på under deras vingar. men även ytterligare några grymt bra band som jag vill att alla ni kollar in, för de är värda mycket uppmärksamhet!

Först ut är:

OH NO! OH MY!

Det är en indie band från Texas, det gör fantastisk mysig musik!

the least likely boy to

Det enda skumma är att de tydligen ska vara upptäckta av samma kille som "upptäckte" spice girls...hmmm





Editors

ytterligare ett indie band från UK.

Nää jag hade kunnat hålla på med detta hela natten. Det finns alldeles för mycket bra musik. Defentitivt för mycket bra musik för att någon som Carola ska överhuvudtaget få nått utrymme!

ordet vi inte får säga men kanske skriva om

Studenten är nära nu, om 59 dagar kommer jag stå där framför alla, skrika försöka komma ihåg orden till låten, men mest vara full av glädje yra och kärlek till allt och alla. jag har aldrig varit nostalgisk, skolan har varit min absoluta hatplats no 1 i så många år. Att äntligen slippa den och kunna gå vidare med mitt liv, att börja leva mitt liv det borde vara.

I Lördags hade vi studentskiva, för att fira ett avspark av två månaders fest inför studenten, min kära klasskamrat Sten höll då ett tal, om hur fantastisk gymnasietiden varit, det var först då som jag någonsin känt mig nostalgisk. Men samtidigt är det först nu som jag har börjat lära känna de jag går i skola med. Det är rätt synd, det finns faktiskt många roliga och underbara människor på min skola. Jag vet nu inte längre hur jag känner.

Studentskivan var riktigt rolig, vi hade en jätte trevlig middag.ö Jag och min kära Amanda N (jag har två kära Amandor) hamnade mitt emot varandra med David och Alfred, två personer som vi aldrig tidigare riktigt umgåtts med. Vi hade jätte trevligt, jag och Alfred sjöng Björn Gustavssons låt till Carina Bergbland annat. Sen var det dans och öldrickandes. Det var skönt att glömma av projektarbetet och allt annat för en stund och bara springa runt i någon sorts glädje eurofi under jorden. You should have been there!

jaja, tillbaka till skolan idag...meddelande till Amanda som såg lite trött ut...

YOU*VE GOT TO FIGHT; FOR YOUR RIGHT...TOO PAAAAAARRRTTTTYYYY!

En kärleksförklaring

Jag har efter år och åter år av hat mot denna årstid nu förklarat mig vara vårkär. Nej inte i en person utan våren själv. Jag gick genom Gbg idag, efter mitt möte med Hjärteruset och kände en enorm vårkänsla, med Håkan i lurarna var det nästan så att jag började dansa istället för att gå (okej jag erkänner lite dans blev det allt). Jag satt en stund vid kanalen och bara längtade till skolan (aka platsen där ondska föds och frodas) är över. jag vill sitta vid piren och titta på båtarna, dricka folköl och sedan tumla runt gatorna i en ljummen sommarnatt. jag vill ligga och sola och ha en vardag som endast handlar om vilken glass jag ska köpa och vilken av killarna på stranden som är snyggast.

Okej min sommar kommer nog inte helt och hållet se ut så där. Eftersom jag ska jobba näst intill hela, men men drömma kan man och Håkan fyller min hjärna med drömmar om dans, sorg och salig lycka. jag har ju nu idag bestämt att våren är här, det med basta. fram med vårkläderna, jag vill inte se vinterskorna eller vinter jackan igen. Ge mig sol och mera sol.

Det som var förvånande var att jag till och med kunde stå ut med de nyförälskade paren som kommer ut och går runt håller hand och hånglar i trappuppgångarna. JAG KUNDE STÅ UT MED DET! Okej detta är egentligen helt otroligt, Martina du tappar det.

Detta är soundtracket till min vår:
  • Håkan Hellström- egentligen hela hans nya skiva men speciellt; Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din och försent för edelweis.
  • The morning benders-  waiting for a war och dammit anna
  • Across the universe soundtrack
  • The Kooks-  Always where I need to be
  • Lars Winnerbäck och Miss Lee- om du lämnar mig nu
  • Ted Gärdestad- I den stora sorgens famn och Himlen är oskyldigt blå
  • KT Tunstall- suddenly I see och other side of the world
Just det jag har hittat en väska som heter Martina, Designad av Paul Smith (jag gillar honom, han är färgstark)
image19

peace out my lovers!

Tack gode gud att det är över!

Seriöst, jag har inte varit så trött på så länge, sitta i nästan 6 timmar i sträck och inte komma någonstans,l inte få igenom något gud FN rollspel från hell. Okej så hemskt va det inte, men sista timman satt jag och gapflabba åt allt. Jag fick lite arga blickar från Petter, elelr var det undrande? Vet inte, kollade inte så noga.

Iallafall så är det nu över, vilket jag återigen måste påpeka att jag är ytterst glad över, en sak mindre, Jag checkar av listan. men nu blir det projektarbetet att ta itu med, lite hur långt efter som helst och det är ca en månad kvar tills det ska vara inlämnat. Blää och usch!

RSS 2.0